15 mei 2015

Twee weken geleden mocht ik weer naar Chateau Neercanne. Dat is echt een van mijn favoriete kastelen in Nederland. Ik kwam er deze keer trouwens achter dat Neercanne echt nog maar net Nederland is. De grens met België is ongeveer 50 meter van het kasteel vandaan. De vorige keer dat ik daar fotografeerde had ik dat niet in de gaten omdat ik vanuit het noorden kwam. Deze keer kwam ik vanuit België. In dat geval ligt het kasteel echt letterlijk op steenworp afstand van de grens. Niet dat ik een steen zou ver kan gooien, maar er is vast wel iemand dat het wel kan.

Mijn dag begon dus in België. Het bruidspaar is origineel afkomstig uit het Duits sprekend deel van België. Ik wist trouwens helemaal niet dat er een Duits sprekend deel van België bestond. Maar dat terzijde. Mijn dag begon dus in België, tijdens de voorbereidingen van de bruid. Super gezellig in het lokale kapsalon.

Na een officiële bliksem snelle stadhuis ceremonie begaf iedereen zich naar het, op loop afstand gelegen, kerkgebouw. De ceremonie daar was mooi. Ik kon alles redelijk goed volgen, ook al is mijn Duits niet helemaal 100%.

De volgende locatie was Chateau Neercanne. Daar vonden de receptie, het diner en het feest plaats. Het eten was natuurlijk helemaal perfect. Ik had niet anders verwacht van een restaurant dat een Michelin ster heeft. Het feest was echt te gek. Om te beginnen was het een verrassing voor de gasten dat er überhaupt een feest was. Iedereen dacht dat ze voor een toetje naar de aanliggende ruimte gingen. Daar bleek de band De Helden klaar te staan om een te gek feest te bouwen. Bijna iedereen stond op de dansvloer. Jong en oud. Een heel mooi einde van een prachtige dag.

chateau neercanne bruiloft 01

chateau neercanne bruiloft 02

chateau_neercanne_bruiloft_03

chateau_neercanne_bruiloft_04

chateau_neercanne_bruiloft_05

chateau_neercanne_bruiloft_06

chateau_neercanne_bruiloft_07

chateau_neercanne_bruiloft_08

chateau_neercanne_bruiloft_09

chateau_neercanne_bruiloft_10

chateau_neercanne_bruiloft_11

chateau_neercanne_bruiloft_12

chateau_neercanne_bruiloft_13

chateau_neercanne_bruiloft_14

chateau_neercanne_bruiloft_15

chateau_neercanne_bruiloft_16

chateau_neercanne_bruiloft_17

chateau_neercanne_bruiloft_18

chateau_neercanne_bruiloft_19

chateau_neercanne_bruiloft_21

chateau_neercanne_bruiloft_20

27 apr 2015

Afgelopen zomer mocht ik een prachtige bruiloft fotograferen in Chateau Presseux in Belgie. Het was een lekker relaxte dag op een hele mooie locatie. Hier zijn de foto’s.

bruiloft-chateau-presseux-01

bruiloft-chateau-presseux-02

bruiloft-chateau-presseux-04

bruiloft-chateau-presseux-03

bruiloft-chateau-presseux-05

bruiloft-chateau-presseux-06

bruiloft-chateau-presseux-08

bruiloft-chateau-presseux-09

bruiloft-chateau-presseux-10

bruiloft-chateau-presseux-11

bruiloft-chateau-presseux-12

bruiloft-chateau-presseux-13

bruiloft-chateau-presseux-14

bruiloft-chateau-presseux-15

bruiloft-chateau-presseux-16

bruiloft-chateau-presseux-17

bruiloft-chateau-presseux-18

bruiloft-chateau-presseux-19

bruiloft-chateau-presseux-20

bruiloft-chateau-presseux-21

bruiloft-chateau-presseux-22

bruiloft-chateau-presseux-23

bruiloft-chateau-presseux-24

bruiloft-chateau-presseux-25

16 apr 2015

De internationale bruidsfotografen organisatie AG WPJA heeft hun lijst bekendgemaakt van de 100 beste bruidsfotografen van 2014. En wat denk je? Ik sta op de tiende plaats! De organisatie erkent mij als een van de 10 beste bruidsfotografen ter wereld! Dat is wel heel gaaf.

AG WPJA staat voor “Artistic Guild of the Wedding Photojournalist Association”. Het is een internationale organisatie van bruidsfotografen die de echte momenten van een bruiloft op een artistieke manier vastleggen. Deze organisatie past perfect in mijn eigen filosofie van bruidsfotografie. Ik hou er van om een bruiloft te documenteren zoals het echt gebeurd. Zonder dingen in scene te zetten. En ik doe het graag op een dusdanige manier dat het er goed uit ziet.

Hoe komt de AG WPJA aan hun lijst van top fotografen? Het is allemaal gebaseerd op hun foto wedstrijd die elk kwartaal wordt gehouden. Fotografen wiens foto wint tijdens een fotowedstrijd krijgen punten. Op het eind van het jaar worden alle punten opgeteld. De fotograaf die de beste foto’s gemaakt heeft zal de meeste punten hebben. De foto’s die ik in 2014 gemaakt hebt hebben er dus voor gezorgd dat ik in de top 10 terechtgekomen ben.

Vorig jaar stond ik op plaats nummer 67 in de lijst. Toen was ik al heel blij. Je kunt je dus voorstellen hoe blij ik dit jaar ben. Ik ben in de wolken!

Maar, hoe mooi deze erkenning ook is, mijn klanten zijn nog steeds mijn eerste prioriteit. Ik wil altijd de mooist mogelijke foto’s maken voor mijn klanten.

Hieronder vind je de foto’s die me een plaats bezorgd hebben in de top 10 van de AG WPJA’s lijst van beste bruidsfotografen ter wereld.

beste bruidsfotograaf ter wereld 1

beste bruidsfotograaf ter wereld 2

beste bruidsfotograaf ter wereld 3

beste bruidsfotograaf ter wereld 4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

foto-westrijd-2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA