25 aug 2014
categorie: Bruidsreportage

Afgelopen vrijdag mocht ik voor een bruidsreportage naar Landgoed Rhederoord, in de buurt van Arnhem. Ik had ‘s morgens nog even gekeken op weeronline, en het zag er niet al te best uit. Zo’n beetje de hele dag een flinke kans op regen. Dat was balen voor het bruidspaar Viktor en José, want ze hadden gerekend op een zonnige warme dag. Een ceremonie op het grasveld onder de mooie oude bomen zou er dus niet inzitten. Ik was ook al bang dat we de fotoshoot binnen zouden moeten doen.

Eenmaal op weg kreeg ik echter weer wat goede moed, ik kwam de zon tegen. Zoals de vaste lezers van mijn blog wel weten is de zon een van mijn beste vrienden. Ik word altijd vrolijk als ik hem tegen kom. Ik besloot dus om hem mee te nemen naar het bruidsfeest. Hij is vaak nogal vluchtig, maar deze keer had hij er geen bezwaar tegen om een paar uur met me mee te gaan. Jammer genoeg werden we op een afstandje achtervolgt door zijn (en mijn) aartsrivaal, de regen. Gelukkig konden we hem goed van ons afschudden. Het duurde daarna een paar uur voordat hij ons weer gevonden had.

Wat betekent dat in grote mensen taal? We hadden de hele morgen aardig wat zon. We konden de fotoshoot gewoon lekker buiten doen, grotendeels in de zon. Jammer genoeg zou het wel regenen tijdens de ceremonie. Maar dat was helemaal geen probleem want Landgoed Rhederoord heeft een hele mooie ruimte waar getrouwd kan worden. José en Viktor zaten vlak bij een mooi groot raam, waar prachtig licht door naar binnen viel. Ideale omstandigheden voor mooie foto’s dus. De rest van de dag werd ook gewoon lekker binnen gevierd.

Hieronder vind je, bij wijze van sneak-preview, alvast een paar foto’s van deze hele mooie bruiloft. Over een paar weken volgen de rest van de foto’s. Ik zal dan ook wat meer vertellen over de fantastisch spontane en super fotogenieke bruid en bruidegom Viktor en José.

Bruidsreportage Landgoed Rhederoord 1

Bruidsreportage Landgoed Rhederoord 2

Bruidsreportage Landgoed Rhederoord 3

20 aug 2014
categorie: Bruidsreportage

Een aantal weken geleden mocht ik een mooie bruiloft fotograferen in The Grand in Amsterdam. The Grand is een hotel, en niet zo maar een hotel, een behoorlijk chique hotel. The Grand is ook het voormalige stadhuis van Amsterdam. Van 1808 tot 1988 was dit gebouw, toen bekend als de Prinsenhof, het hart van de Amsterdamse politiek. De laatste burgemeester die zijn kantoor in dit gebouw had was Ed van Thijn. Ik vertel het maar even zodat je de cameo verschijning van Ed van Thijn hieronder begrijpt. Tegenwoordig is het Prinsenhof dus hotel The Grand. De aankleding van het gebouw heeft van binnen een flinke luxe upgrade gekregen, waardoor het nu aangenaam vertoeven is in dit mooie gebouw.

Ik had er voor gezorgd dat ik wat vroeger in Amsterdam was dan noodzakelijk. Op die manier had ik nog wat tijd over voor wat ‘sightseeing’. Hieronder vind je een paar foto’s van de omgeving van The Grand.

Bruiloft in The Grand in Amsterdam 1

Bruiloft in The Grand in Amsterdam 2

Bruiloft in The Grand in Amsterdam 3

Bruiloft in The Grand in Amsterdam 4

Bruiloft in The Grand in Amsterdam 5

De trouwdag begon met een kleine receptie in de Burgemeester’s kamer. Iedereen kon daar even ontspannen voordat de ceremonie van start ging.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vervolgens vond de ceremonie plaats in de Trouwkamer. De Trouwkamer is een redelijk kleine ruimte met hele mooie glas-in-lood ramen. De glas-in-lood ramen zijn helemaal in het huwelijksthema gemaakt. Echte kunstwerken. De hele Trouwkamer is trouwens in art-deco stijl ingericht. Heel mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de receptie was het tijd voor een borrel op het balkon van de Trouwkamer. Gelukkig scheen de zon, dus dat was helemaal perfect.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na het gooien van het bruidsboeket was het tijd om naar huis te gaan. Waarom zo’n korte trouwdag, zul je misschien denken. Nou, het echte huwelijksfeest zou pas de volgende dag plaatsvinden. De wettelijke ceremonie in Amsterdam was maar een opwarmertje voor het grote feest van de volgende dag. Dat feest, met ceremonie in de kerk, zou plaats vinden in het zuiden van Limburg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgende week kun je lezen hoe dag twee van deze bruiloft verliep. Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten: we hebben de zon niet veel gezien.

18 aug 2014
categorie: Sneak preview

Afgelopen weekend mocht ik aan het werk in Zuid-Limburg. En niet zo maar in Zuid-Limburg, maar in het uiterste zuiden van het zuiden van Limburg. Nu woon ik zelf niet zo heel ver van Limburg, maar ik moest toch nog een heel eindje rijden. De rit ging van snelweg, naar rijksweg (inclusief file), naar dorpsweg, naar landweg, naar landweggetje. Op het laatst was de weg niet breed genoeg meer om de weg te delen met een tegemoetkomend auto.

Waar ging die rit dan wel heen? Naar Hoeve Vernelsberg in Epen. Op steenworp afstand van België en Duitsland.Ik had vooraf al even op de website gekeken. Ik zag een hoeve. Ik dacht,” hmm, geen kasteel, dat is wel jammer”. Ik had me dus niet al te veel voorgesteld bij deze locatie. Toen ik naar de locatie toe reed was ik echter al heel erg onder de indruk van de omgeving. Ik had niet het gevoel dat ik nog in Nederland was. Overal heuvels en mooie oude huizen.

Om een lang verhaal kort te maken, mijn verwachtingen werden echt in veelvoud overtroffen. Een hele mooie middeleeuws uitziende boerderij. Prachtig gerestaureerd. Super mooi aangekleed. Met een fantastische binnenplaats! Echt te mooi voor woorden. Ik was met mijn neus in de boter gevallen. Dat was wel duidelijk. Ik hou trouwens niet echt van boter, maar dat is weer een ander verhaal.

Niet alleen de locatie was trouwens helemaal te gek. Het bruidspaar was ook super leuk… en vol met passie en enthousiasme. De trouwceremonie was helemaal te gek. Super uniek. Daar ga ik over een paar weken nog wat meer over vertellen. Het komt niet vaak voor dat ik een ceremonie mee maak die helemaal anders is dan anders, maar dit was er zo een.

Voor vandaag wil ik als sneak-preview de volgende drie foto’s laten zien. De rest van de foto’s, inclusief een uitgebreid verslag, volgt dus over een paar weken.

Bruidsfotograaf Zuid-Limburg 1

Bruidsfotograaf Zuid-Limburg 2

Bruidsfotograaf Zuid-Limburg 3