04 aug 2015

De dag begon bij de ouders van de bruid in Noordwijk. Dat heeft toch altijd iets magisch om je voor te bereiden op je trouwdag in het huis van je ouders. Haar, make-up, gezellig een bakje koffie met je familie. Je jurk aandoen samen met je moeder. Dat soort momenten zijn minstens net zo bijzonder als de trouwceremonie zelf. Ik vind het zelf ook altijd ontzettend leuk om foto’s te maken van de voorbereidingen. Er is ‘s morgens meestal genoeg tijd, geen hectiek. Tijdens die rustige momenten zijn er altijd veel mooie foto’s te vinden.

Toen de bruid nog maar net klaar was met aankleden stond haar bruidegom al voor de deur. Dat is nog zo’n leuk moment… wanneer de bruidegom de bruid ophaalt. Het is ook echt een Nederlandse traditie. In veel andere landen zagen de bruid en bruidegom, traditioneel, elkaar pas in de kerk. Misschien zijn wij Nederlanders daar te ongeduldig voor.

Na een fotoshoot in de Noordwijkse bossen vertrok het bruidspaar met een koets richting strand. Beachclub O was de locatie van de ceremonie. Later in de dag zou daar ook de receptie het diner en het feest plaatsvinden.

Het bruidspaar had er ook voor gekozen om te trouwen voor in kerk. Die ceremonie vond plaats in de oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen. Er waren twee grote paardentaxi’s gehuurd zodat de gasten samen met het bruidspaar in een colonne naar de kerk konden gaan. Dat zorgde trouwens voor een aardige file. Maar het was wel heel bijzonder en leuk. Een van de oudere gasten grapte dat de koetsen en paardentaxi’s vroeger voor mensen waren die weinig geld hadden. Als een bruidspaar wat te besteden had dan huurde ze een auto tijdens hun trouwdag. Tijden veranderen.

Na de ceremonie in de kerk ging iedereen weer met de “poor man’s taxi” terug naar Beachclub O. Alle bewolking was inmiddels verdwenen, zodat er binnen en buiten lekker gefeest werd. De receptie was heel gezellig. Er werd overal flink gelachen. Dat is voor mij altijd perfect natuurlijk omdat ik graag foto’s maak van mensen die het samen goed naar hun zin hebben.

Het feest ‘s avonds was ook erg leuk. De dance classics van de Groove Foundation zorgde voor een hele goede sfeer.

Hieronder vind je een paar van mijn favoriete foto’s van de dag.

p.s. Ik zou het nog bijna vergeten, maar het diner was ook heerlijk. Hint voor toekomstige bruidsparen: ik vind het altijd leuk wanneer ik mee mag eten tijdens het buffet.

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 01

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 02

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 03

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 04

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 05

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 06

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-07

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-08

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-09

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-10

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-11

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-12

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-13

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-14

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-15

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-16

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-17

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-18

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-19

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-20

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-21

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-22

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-23

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-24

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-25

15 jul 2015

Afgelopen zaterdag mocht ik een hele mooie bruiloft fotograferen in landgoed Wolfslaar in Breda. Het bruidspaar was echt fantastisch. Ik hou er van als het bruidspaar in een goede bui is. “In een goed bui?” vraag je je af. “Zijn bruidsparen niet altijd in een goede bui wanneer ze gaan trouwen?”. Nou, meestal wel, maar sommige bruidsparen zijn wat meer ingetogen dan anderen. Dit bruidspaar liet hun emoties gewoon zien. Een lach of een traan kwam gewoon wanneer ze het voelde. Er werd niks ingeslikt of achtergehouden. Niks niet ingetogen. Daar hou ik van! Ik denk dat dat de beste manier is om van je trouwdag te genieten… de beste manier om van je leven te genieten.

Hier zijn alvast een paar foto’s van deze fantastische dag.

Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda 1

Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda 2

Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda 3

Bruiloft Landgoed Wolfslaar Breda 4

Meer foto’s over een paar weken.

07 jul 2015

Afgelopen zaterdag mocht ik een heel leuk feest fotograferen. Het was bijna een bruiloft… alleen een ceremonie was er niet. Het bruidspaar was namelijk al getrouwd, twaalf en een half jaar geleden. Om deze mijlpaal te vieren hadden ze een groot feest georganiseerd.

De dagindeling was eigenlijk gelijk aan die van een bruiloft. De ‘bruid’ was vroeg in de middag druk bezig met haar voorbereidingen: haar, make-up en een hele mooie jurk. Tegelijkertijd zat de ‘bruidegom’ een straat verder lekker in de zon met zijn vrienden.

Vervolgens vertrok iedereen van Loosdrecht, waar de voorbereidingen plaatsvonden, naar het Arsenaal in Naarden voor het feest. Daar werd lekker gegeten en gedronken, en ‘s avonds was er een mooi feest met een fantastische live band.

Hieronder vind je alvast een paar foto’s van deze bruiloft. De rest van de foto’s volgen over een paar weken.

Bruiloft Loosdrecht en Naarden 1

Bruiloft Loosdrecht en Naarden 2

Bruiloft Loosdrecht en Naarden 3

Bruiloft Loosdrecht en Naarden 4