21 apr 2014
categorie: Sneak preview

Afgelopen vrijdag mocht ik een bruiloft fotograferen in Den Bosch. Ik ben al heel lang fan van het stadhuis in Den Bosch, dus dat zat helemaal goed.

Deze bruiloft was trouwens niet zo maar een bruiloft waar twee mensen gaan trouwen. Dit was een bruiloft van vier personen. Twee bruidsparen? Nee. Een bruidspaar met twee kinderen. De hele morgen hoorde ik de twee kleine meisjes zeggen dat ze ‘s middags gingen trouwen. Ze waren er echt bij betrokken. Het was niet alleen de bruiloft van hun ouders maar ook zeker hun bruiloft. Ik ben gewend om mijn eigen kinderen te fotograferen, ik voelde me dus hier ook echt in mijn element. Ik denk dat ik ongeveer net zo veel foto’s van de kinderen gemaakt heb als van de volwassenen.

Over een paar weken zullen we zien welke foto’s uiteindelijk mijn favorieten zijn geworden. Vandaag deel ik alvast twee foto’s die er voor mij al direct uitsprongen.

Bruidsfotograaf Den Bosch

Bruidsfotograaf Den Bosch

15 apr 2014
categorie: Sneak preview

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver, de eerste bruiloft van het nieuwe trouwseizoen, in Vught. Ik keek er al een paar weken naar uit om weer lekker elke week bruiloften te kunnen fotograferen. En vorige week vrijdag was het zo ver. We hadden geluk met het weer, het was warmer dan voorspeld en de zon kwam zelfs regelmatig kijken. Ik had ook geluk dat ik weer zo’n fantatisch bruidspaar mocht fotograferen. Het was echt een lekker ontspannen bruiloft.

Hieronder vind je, als sneak-preview, alvast een paar foto’s. De rest van de foto’s volgen binnenkort.

Bruidsfotograaf Vught 1

Bruidsfotograaf Vught 2

Bruidsfotograaf Vught 3

27 mar 2014
categorie: Award

Het is de laatste tijd een beetje stil hier op de blog. Zo vlak voor het begin van het nieuwe trouwseizoen heb ik meestal niet zo heel veel te melden. Maar vandaag heb ik wel een heel leuk bericht. Ik hoorde vandaag dat ik maar liefst drie keer in de prijzen ben gevallen bij de afgelopen AG|WPJA awards fotowedstrijd! Drie foto’s in de prijzen, dat was een nieuw record voor mij. Ik ben er weer echt heel blij mee. Het geeft me altijd echt een mentale duw in de rug als ik zie dat mijn foto’s gewaardeerd worden door de experts.

AG|WPJA staat voor de “Artist Guild of the Wedding Photojournalist Association”. De AG|WPJA is een groep van internationale bruidsfotojournalisten, die de spontane momenten vast te leggen tijdens een bruiloft zoals ze gebeuren, en uitblinken in de kunst van beeldbewerking. Een keer per kwartaal wordt er een fotowedstrijd uitgeschreven, waarbij de mooiste foto’s een prijs winnen.

De AG|WPJA houdt ook een top 50 ranglijst bij van de beste bruidsfotografen ter wereld. Deze lijst is gebaseerd op het aantal awards die gewonnen zijn bij de AG|WPJA wedstrijden. De ranglijst voor 2013 wordt binnenkort bekend gemaakt. Mijn naam is nog nooit eerder op deze ranglijst verschenen, maar ik denk dat het dit jaar wel eens zou kunnen veranderen. Ik ben heel benieuwd!

Hieronder vind je de drie foto’s waarmee ik deze keer een prijs gewonnen heb. De eerste foto heeft een prijs gewonnen in de categorie “weather”. Deze foto is gemaakt in Vlissingen tijdens de bruiloft van Bernado en Saskia.

AG|WPJA Awards Weather 1

De volgende foto is in de prijzen gevallen in de categorie “getting ready”. Dit is een foto van de moeder van de bruid. Deze foto is gemaakt op een mooie woonboot in Amsterdam, tijdens de bruiloft van Roos & Leo.

AG|WPJA Awards Getting Ready

De laatste foto is een bekende. Deze foto is ook genomineerd voor de Bruidsfoto Awards 2014. Deze keer is hij in de prijzen gevallen in de categorie “weather”. De foto is gemaakt op het hele mooie landgoed Waterland bij Ijmuiden, tijdens de bruiloft van Marloes & Patrick.

AG|WPJA Awards Weather 2

Je kunt hier op de AG|WPJA website al mijn foto’s bekijken waarmee ik de afgelopen tijd een prijs gewonnen heb.