Geschreven door Mark Daams op 31 aug 2015

Vandaag een speciaal blog bericht ter ere van de uitbreiding van onze bruidsfotografie studio. We verwelkomen namelijk Rob en Isabel in ons midden. Vanaf vandaag staan deze twee super goede fotografen klaar om jullie bruiloft te fotografen.

Waarom twee extra fotografen? Heel simpel eigenlijk. Ik ben begin dit jaar verhuisd naar de Verenigde Staten. Ik ben daarom nog maar beperkt beschikbaar om bruiloften in Nederland te fotograferen. Maar er zijn nog steeds heel veel bruidsparen die hun bruiloft graag in mijn stijl gefotografeerd zouden willen hebben. Daar hebben we nu dus iets op gevonden. Rob en Isabel gaan aan het werk om bruiloften te fotograferen, in vergelijkbare stijl als hoe ik dat zou doen. Na een bruiloft sturen ze de foto’s naar mij op. Vervolgens zorg ik er voor dat de foto’s bewerkt worden in de typische ‘Mark Daams stijl’.

Ik ken zowel Isabel als Rob al een aantal jaren. Ik heb samen met ze gefotografeerd tijdens bruiloften. Hun werkwijze lijkt erg veel op die van mij. Hun filosofie wat betreft het fotograferen van bruiloften ligt ook helemaal op één lijn met die van mij. We zijn alle drie echte journalistiek fotografen die de het vastleggen van de sfeer en emoties van een bruiloft het allerbelangrijkste vinden. Ik vind dat Rob en Isabel ontzettend mooi werk leveren. Daarom dus twee extra fotografen bij Mark Daams bruidsfotografie studio.

Over de jaren heen heb ik een paar leuke actiefoto’s gemaakt van Isabel en Rob. Hieronder vind je er twee die laten zien wat er gebeurt als je een fotograaf los laat op een lege dansvloer.

Isabel (foto door Mark):
Dansende_fotograaf_1

Rob (foto door Mark):
Dansende_fotograaf_2

Zo ver ik weet zijn er van mijn geen ‘on the job’ dansende actiefoto’s in omloop. :-)

Mark (foto door Rob):
Mark_lachend

Geschreven door Mark Daams op 25 aug 2015

In het begin van juli had ik het voorrecht om een hele leuke bruiloft te fotograferen aan de rand van een meer. De bruid en bruidegom hadden mij net een paar weken voor hun bruiloft gevraagd of ik hun bruiloft wilde fotograferen. Gelukkig kon ik mijn schema nog net aanpassen zodat ik bij hun bruiloft kon zijn.

Ik begon de dag ‘s morgens in het huis van het bruidspaar. De bruid en bruidegom maakte zich thuis samen klaar. De bruid boven, en de bruidegom beneden. het bruidspaar zag elkaar voor het eerst beneden aan de trap, vlak voordat het tijd was om te vertrekken naar de trouwlocatie. Ik vind dat soort momenten altijd heel leuk. Het is altijd zo mooi om te zien hoe het bruidspaar op elkaar reageert als ze elkaar voor het eerst in ‘vol ornaat’ zien.

MarkDaams_001

Het meer waar de bruiloft plaats vond heeft een groot strand. Het was een flink warme zomerse dag, dus het strand was aardig bevolkt met mensen die aan het genieten waren van de zon. We begonnen op de trouwlocatie met een fotoshoot, voor de ceremonie dus. Ik vond het heel leuk om rond om de badgasten te fotograferen om op die manier wat creatieve en frisse foto’s te krijgen van het bruidspaar. De bruid en bruidegom namen zelfs wat tijd om cocktails te drinken bij de cocktail bus aan de rand van het meer. Heel leuk.

MarkDaams_002

MarkDaams_003

MarkDaams_004

MarkDaams_005

MarkDaams_006

Voordat de ceremonie begon hadden we nog wat tijd om te ontspannen, terwijl de gasten arriveerden. De bruidskinderen speelden een spelletje met oma, en er werd wat gezongen. Good times!

MarkDaams_007

MarkDaams_008

MarkDaams_009

De trouwceremonie vond plaats op een platform/pier op het meer. Het was dus niet zo zeer een bruiloft aan de rand van een meer… maar een bruiloft op het meer. Anyway, het was in elk geval zeker een mooie en unieke locatie. Tijdens de ceremonie werd en flink gelachen… en er was ook plaats voor een traantje hier en daar. Heel persoonlijk. Heel mooi.

Zoals je zult zien waren er trouwens wat badgasten die goed hun best deden om mijn aandacht te trekken.

MarkDaams_010

MarkDaams_011

MarkDaams_012

MarkDaams_013

MarkDaams_014

MarkDaams_015

MarkDaams_016

Na de ceremonie was er genoeg tijd voor het bruidspaar om tijd door te brengen met hun gasten. Er werd veel geknuffeld. Iedereen werd goed verzorgd en had het goed naar hun zin.

MarkDaams_017

MarkDaams_018

De kinderen hadden het ook goed naar hun zin. De meeste kinderen hadden zwemspullen meegenomen zodat ze konden zwemmen in het meer. De DJ vond het ook niet erg om zijn microfoon te delen met de kinden, dus daar hadden ze ook veel lol mee.

MarkDaams_020

MarkDaams_022

MarkDaams_019
Toen de zon naar beneden begon te gaan was het tijd voor de BBQ met heerlijk eten. Na het eten liep mijn dag op zijn einde. Maar eerst werd het kersverse bruidspaar nog toegezongen door hun familie, met een persoonlijk speech-lied. Het was een hele mooie dag en ik ben blij dat ik er deel van uit mocht maken.

MarkDaams_021

MarkDaams_023

Geschreven door Mark Daams op 04 aug 2015

De dag begon bij de ouders van de bruid in Noordwijk. Dat heeft toch altijd iets magisch om je voor te bereiden op je trouwdag in het huis van je ouders. Haar, make-up, gezellig een bakje koffie met je familie. Je jurk aandoen samen met je moeder. Dat soort momenten zijn minstens net zo bijzonder als de trouwceremonie zelf. Ik vind het zelf ook altijd ontzettend leuk om foto’s te maken van de voorbereidingen. Er is ‘s morgens meestal genoeg tijd, geen hectiek. Tijdens die rustige momenten zijn er altijd veel mooie foto’s te vinden.

Toen de bruid nog maar net klaar was met aankleden stond haar bruidegom al voor de deur. Dat is nog zo’n leuk moment… wanneer de bruidegom de bruid ophaalt. Het is ook echt een Nederlandse traditie. In veel andere landen zagen de bruid en bruidegom, traditioneel, elkaar pas in de kerk. Misschien zijn wij Nederlanders daar te ongeduldig voor.

Na een fotoshoot in de Noordwijkse bossen vertrok het bruidspaar met een koets richting strand. Beachclub O was de locatie van de ceremonie. Later in de dag zou daar ook de receptie het diner en het feest plaatsvinden.

Het bruidspaar had er ook voor gekozen om te trouwen voor in kerk. Die ceremonie vond plaats in de oude Jeroenskerk in Noordwijk-Binnen. Er waren twee grote paardentaxi’s gehuurd zodat de gasten samen met het bruidspaar in een colonne naar de kerk konden gaan. Dat zorgde trouwens voor een aardige file. Maar het was wel heel bijzonder en leuk. Een van de oudere gasten grapte dat de koetsen en paardentaxi’s vroeger voor mensen waren die weinig geld hadden. Als een bruidspaar wat te besteden had dan huurde ze een auto tijdens hun trouwdag. Tijden veranderen.

Na de ceremonie in de kerk ging iedereen weer met de “poor man’s taxi” terug naar Beachclub O. Alle bewolking was inmiddels verdwenen, zodat er binnen en buiten lekker gefeest werd. De receptie was heel gezellig. Er werd overal flink gelachen. Dat is voor mij altijd perfect natuurlijk omdat ik graag foto’s maak van mensen die het samen goed naar hun zin hebben.

Het feest ‘s avonds was ook erg leuk. De dance classics van de Groove Foundation zorgde voor een hele goede sfeer.

Hieronder vind je een paar van mijn favoriete foto’s van de dag.

p.s. Ik zou het nog bijna vergeten, maar het diner was ook heerlijk. Hint voor toekomstige bruidsparen: ik vind het altijd leuk wanneer ik mee mag eten tijdens het buffet.

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 01

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 02

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 03

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 04

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 05

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-05a

Bruidsfotograaf Noordwijk aan Zee 06

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-07

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-08

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-09

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-10

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-11

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-12

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-13

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-14

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-15

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-16

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-17

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-18

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-19

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-20

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-21

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-22

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-23

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-24

Bruidsfotograaf-Noordwijk-aan-Zee-25