Informatie
 
Over Mark Daams

Ik hou van warm weer, jaren 80 muziek, tomatensoep, mijn vrouw, mijn kinderen, Fiddler on the Roof, fotograferen, Napoleon Dynamite, tradities en salades met tomatendressing.

Ik ben geen fan van tomaten (echt waar!), winter, kaas, Nederlandse films en mijn heg snoeien.

Ik ben Mark Daams, een waarnemer, enthousiast over de dingen die ik leuk en belangrijk vind, verder meestal rustig, trotse vader en bruidsfotograaf.

Biografie

Sinds 2010 fotografeer ik bruiloften, op mijn eigen manier. Ik kwam in 2009 in aanraking met het werk van een aantal Amerikaanse bruidsfotografen. Ik was meteen onder de indruk, vooral omdat hun werk zo veel beter was dan wat ik hier in Nederland zag. Ik dacht, dat kan ik ook. Dus ben ik dat maar gewoon gaan doen.

Sindsdien heb ik zo'n 100 bruiloften gefotografeerd. Ik vind het ondertussen nog steeds belangrijk om me te laten inspireren door andere fotografen. Dat houd me scherp. Ik hou er vooral van om gebeurtenissen vast te leggen zoals ze echt gebeuren. Niets in scene zetten dus, maar gewoon heel goed kijken en op het juiste moment reageren. Zo ga ik ook te werk tijdens een bruiloft. Maar, dat kun je allemaal lezen op de pagina over mijn werkwijze.

Awards

In de afgelopen paar jaar heb ik verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen met mijn bruidsfoto's. Mijn foto's zijn in de prijzen gevallen bij de prestigieuze internationale organisaties WPJA en AG|WPJA. In Nederland ben ik meerder keren genomineerd voor de Bruidsfotografie Award. In 2014 ben ik door de AG|WPJA uitgeroepen tot een van de 100 beste bruidsfotografen ter wereld. Dat zijn natuurlijk prestaties waar ik ontzettend trots op ben. Maar het meest trots ben ik eigenlijk gewoon op de foto's waar mijn klanten helemaal weg van zijn.

Ten slotte

Ik zou het leuk vinden als je:

  • Mijn Facebook pagina ‘leuk vind’. Ik beloof dat ik mijn best zal doen om regelmatig interessante dingen te plaatsen.
  • Mijn blog in de gaten houdt.
  • Me een berichtje stuurt… vooral als je binnenkort gaat trouwen.