Informatie
 
Over Mark Daams

Ik hou van warm weer, jaren 80 muziek, tomatensoep, mijn vrouw, mijn kinderen, Fiddler on the Roof, fotograferen, Napoleon Dynamite, tradities en salades met tomatendressing.

Ik ben geen fan van tomaten (echt waar!), winter, kaas, Nederlandse films en mijn heg snoeien.

Ik ben Mark Daams, een waarnemer, enthousiast over de dingen die ik leuk en belangrijk vind, verder meestal rustig, trotse vader en bruidsfotograaf.

Biografie

Sinds 2010 fotografeer ik bruiloften, op mijn eigen manier. Ik kwam in 2009 in aanraking met het werk van een aantal Amerikaanse bruidsfotografen. Ik was meteen onder de indruk, vooral omdat hun werk zo veel beter was dan wat ik hier in Nederland zag. Ik dacht, dat kan ik ook. Dus ben ik dat maar gewoon gaan doen.

Sindsdien heb ik zo'n 100 bruiloften gefotografeerd. Ik vind het ondertussen nog steeds belangrijk om me te laten inspireren door andere fotografen. Dat houd me scherp. Ik hou er vooral van om gebeurtenissen vast te leggen zoals ze echt gebeuren. Niets in scene zetten dus, maar gewoon heel goed kijken en op het juiste moment reageren. Zo ga ik ook te werk tijdens een bruiloft. Maar, dat kun je allemaal lezen op de pagina over onze werkwijze.

Ik woon sinds begin 2015 in de Verenigde Staten, in het zuiden van de staat Utah. De zon schijnt hier zo goed als altijd, en het is meestal lekker warm hier. Soms is het ook wel erg heet, maar je kunt niet alles hebben.

Een paar keer per jaar ben ik in Nederland om bruiloften te fotograferen. Mijn beschikbaarheid is daarom beperkt. Maar gelukkig heb ik twee hele goede collega's die ook perfect werk leveren.

Awards

In de afgelopen paar jaar heb ik verschillende nationale en internationale prijzen gewonnen met mijn bruidsfoto's. Mijn foto's zijn in de prijzen gevallen bij de prestigieuze internationale organisaties WPJA en AG|WPJA. In Nederland ben ik meerder keren genomineerd voor de Bruidsfoto Award.

In 2015 ben ik door de AG|WPJA uitgeroepen tot een van de 10 beste bruidsfotografen ter wereld. Dat is natuurlijk een prestatie waar ik ontzettend trots op ben. Maar het meest trots ben ik eigenlijk gewoon op de foto's waar mijn klanten helemaal weg van zijn.

Ten slotte

Ik zou het leuk vinden als je:

  • Onze Facebook pagina ‘leuk vind’. Ik beloof dat we ons best zullen doen om regelmatig interessante dingen te plaatsen.
  • Onze blog in de gaten houdt.
  • Ons een berichtje stuurt… vooral als je binnenkort gaat trouwen.